password
MODERATOR

Zahvalnica 72
Pol: 
Starost: 24
Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.8
|
 |
« poslato: 28 Jul 2010, 20:08:01 » |
|
Prati li neko od vas hrvatske tv kanale otkad su presli na digitalno emitovanje ? Zanima me da li imate smetnje i kako vam radi ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Z L A T K O
[AFF] [ZLOK@$]
ADMINISTRATOR

Zahvalnica 197
Pol: 
Starost: 33
Windows 7
Browser:
Flock 2.6.1
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 28 Jul 2010, 20:36:30 » |
|
Radi isto kao i pre,nisam ni onda imao smetnje,a ni sada...........razlka=nikakva.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
password
MODERATOR

Zahvalnica 72
Pol: 
Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.8
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 28 Jul 2010, 21:05:05 » |
|
Neznam kod mene se cesto slika zamrzava i pojavljuju se kockice po ekranu. Pre je radilo perfektno,a ovo sada ne valja nista. Citao sam malo po HR forumima i isto se ljudi zale,a zanimljivo da RTS digitalni programi rade uvek dobro i nemaju nikakvu smetnju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
diavolos
Drug član
VIP član

Zahvalnica 118
Pol: 
Starost: 22
Član mafije organizovanog hejta.
Windows 7
Browser:
Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 28 Jul 2010, 22:10:20 » |
|
Ja pratim HRT (doduše neki delovi programa su skremblovani), ali radi odlično, slika je super kao i zvuk. Ne znam kako je vama koji direkt primate signal sa predajnika iz Hrvatske... Što se RTS-a tiče, zasada sam zadovoljan RTS Digital kanalom, a RTS HD još uvek nemam u programskoj ponudi od Lelekoma... Valjda će da ga ubace pa da mogu utakmice da gledam u HD rezoluciji.  P.S. Što se nas tiče, digitalizacije mora biti završena do 2012 godine, jer je tako propisala Evrovizija, odnosno EBU. Videćemo da li će RTS konačno naše novce uložiti u pametne projekte, a ne u jebenog Radoša Bajića i njegove retardirane serije. Izvinjavam se na psovci.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 28 Jul 2010, 22:13:03 diavolos »
|
Sačuvana
|
Čujte ljudi moji, sve mi dobro stoji Jer ja nosim bijelo Armani odijelo!  
|
|
|
Deathangel
"When i get sad, i stop being sad, and be awesome instead."
Moderator

Zahvalnica 0
Pol: 
Starost: 23
Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.8
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 03 Avgust 2010, 20:14:18 » |
|
Meni je bas obrnuto, HR kanali rade super a nasi digitalni su katastrofa. Inace ugradio sam IPTV i tamo radi odlicno i HR i nasi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
http://s3.bitefight.rs/c.php?uid=69662“Here's the plan, and I crap you not! I'm getting us into the Victoria's Secret Halloween party. Trust me, by the end of the night, your chad will not be hanging.”
"In my body, where the shame gland should be, there is a second awesome gland."
"Lily: So where are you from, Natalya? Barney: She... who knows. The former Soviet republic of Drunk-Off-Her-Ass-Istan?"
|
|
|
password
MODERATOR

Zahvalnica 72
Pol: 
Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.8
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 03 Avgust 2010, 20:20:22 » |
|
Kod mene je problem u anteni jer na drugom televizoru koji je spojen na drugu antenu,radi dobro. Moram da zamenim antenu i kabl pa bi trebalo da bude ok.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
CyberianIce
Komrad :)
ADMINISTRATOR

Zahvalnica 81
Pol: 
Starost: 25
Resistance is futile!
Windows XP
Browser:
Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 04 Avgust 2010, 03:01:56 » |
|
Ja sam bas sad narucio obican FTA DVB-T receiver, sad cemo videti sta ce biti kad to stigne. Za gledanje digitalnog RTS-a (preko digiralne zemaljske televizije) bas u HD formatu potreban je HD iliti DVB-T2 receiver, a oni su kod nas jako retki. Ne znam da ce lelekom moci kros svoj IPTV sistem da progura HD stream?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
 "You are individuals. You are small and you think in small terms."
|
|
|
diavolos
Drug član
VIP član

Zahvalnica 118
Pol: 
Starost: 22
Član mafije organizovanog hejta.
Windows 7
Browser:
Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 04 Avgust 2010, 03:14:58 » |
|
Trebali bi od jeseni da ponude uređaje koji podržavaju full HD i imaju HDMI izlaz... Znam da se sva četiri kanala Arena Sport emituju u HD i 16:9, Deutsche Welle, RTS Digital, BBC world, TV5 Monde, Eurosport 1 i 2 i ESPN America takođe.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 04 Avgust 2010, 03:16:58 diavolos »
|
Sačuvana
|
Čujte ljudi moji, sve mi dobro stoji Jer ja nosim bijelo Armani odijelo!  
|
|
|
GT-R
Team Polizei
Super moderator

Zahvalnica 190
Pol: 
Starost: 33
4 Wheel Drive
Windows XP
Browser:
Flock 2.5.6
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 04 Avgust 2010, 03:19:33 » |
|
Kod digitalne freeview televizije je najbitnije imati dobar signal emitera programa, do vasih antena/risivera... Ako imate jacu antenu trebalo bi da se signal odrzi konstantno, ali sam signal umnogome zavisi kojom jacinom se odasilje do vasih sistema. Kakvo je vreme napolju takodje igra ulogu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
CyberianIce
ADMINISTRATOR

Zahvalnica 81
Pol: 
Resistance is futile!
Windows XP
Browser:
Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 04 Avgust 2010, 03:44:28 » |
|
Kod digitalne freeview televizije je najbitnije imati dobar signal emitera programa, do vasih antena/risivera... Ako imate jacu antenu trebalo bi da se signal odrzi konstantno, ali sam signal umnogome zavisi kojom jacinom se odasilje do vasih sistema. Kakvo je vreme napolju takodje igra ulogu...
Otprilike. Ako je neko video onaj tanjir sa samjlijem sto sam farbao, taj "srklja" HD i sa slabasnih transpondera na ruskim inkliminisanim satelitima i za vreme najveceg nevremena  A sto se moje opreme tice, imam samo vrhunsku, i DVB-S2 mi ferca bez problema u FullHD-u na svim satelitima (1.2m offset dish, Invacom TwinLNB,parallaxial mount positioner+diseq2.0 via USALS hvata sve od 40E do 30W). Jednio sto nemam HD televizor na kojem bih mogao da ga reprodujujem HD sadrzaje u punoj definiciji. A ovo sa zemaljskom digitalom bas moram isprobati 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
password
MODERATOR

Zahvalnica 72
Pol: 
Windows 7
Browser:
Firefox 3.6.8
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 04 Avgust 2010, 07:31:23 » |
|
Ma puno bolji je analogni signal,a digitalni radi puno slabijom jacinom nego sto to radi analogni.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
CyberianIce
ADMINISTRATOR

Zahvalnica 81
Pol: 
Resistance is futile!
Windows XP
Browser:
Opera 9.80
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 05 Avgust 2010, 20:11:31 » |
|
Evo doneo mi drugar iz Dalja danas DVB-T risiver. Uredjaj je marke Strong, ima i USB port za reprodukciju medija sa USB diskova. Spoio sam ga, skenirao etar i nasao ukupno 17 kanala od kojih se HRT-ovi pojavljuju 2 puta. Gledao sam neko vreme i zadovoljan sam obzirom da je moja T-antena skroz ocepusana od ovih oluja, i da je prakticno ostala samo jedna zica na krovu (fali glavni reflektor tako da ni pojacalo ne dai posao). Zadovoljan sam recepcijom, zadovoljan i kvalitetom, ali tacno u 20:00 su mi nestali svei RTS-ovi programi. Kao da je neko ubio repetitor. Ne znam koliko se ta pojava cesto desava, ali nije ni malo prijatna, jer da mi se to desilo u sred "slagalice" za vreme izlaganja Milke Canic, popizdeo bih opasno...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|