Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kako se koriste kineski štapići  (Pročitano 318 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
password
MODERATOR

Zahvalnica 71

Pol: Muškarac
Starost: 24

Browser: Firefox 3.6.7

« poslato: 23 Jul 2010, 16:37:35 »

Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin, a u kineskom restoranu - jedi kao Kinez. Pogledajte kako se koriste kineski štapići.

Grupa britanskih matematičara je svojim zemljacima ponudila jednostavnu formulu, zapravo jednačinu sa više nepoznatih, koja će im omogućiti da uspešno savladaju - uzimanje kineskih specijaliteta tradicionalnim štapićima.

"Ljubitelji kineske hrane najčešće ostaju razočarani, jer zahvaljujući neveštom baratanju štapićima, više hrane ostavljaju na košuljama i kravatama nego što su uspeju da stave u usta", zaključili su britanski naučnici.

A da bi se takve neprijatnosti izbegle i konzumiranje kineskih specijaliteta obavljalo na pravi način, štapićima od bambusa, grupa zaludnih britanskih matematičara poklonicima kineskih kulinarskih čudesa ponudila je formulu za uspešno korišćenje štapića.

Prema izveštajima u britanskim medijima, istraživači sa Univerziteta Sari uzeli su u obzir broj pojedenih kineskih jela, koliko je sekundi bilo potrebno da bi se hrana iz činije prinela ustima i "klizavost" sastojaka jela kako bi izračunali ključ za efikasnost štapića.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=m8mw8SWS5nM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=m8mw8SWS5nM</a>

Gosti restorana ili ukućani koji sami pripremaju kineske specijalitete mogu da koriste formulu da izračunaju koliko vremena treba da vežbaju, koliko dugački treba da budu štapići i koliko brzo treba da jedu svoje obroke.

"Formula će biti dobrodošao odgovor svima koji se užasavaju štapića a želeli bi da kineske specijalitete jedu na pravi način" - izjavila je predstavnica za štampu čuvene industrije prehrambenih artikala Uncle Ben koja je ustanovila da najmanje polovina Britanaca mora da batali štapiće i svoj obrok završi - nožem i viljuškom.

Nažalost, matematički simboli ove neobične formule i način za rešavanje "štapić-jednačine" još nisu objavljeni. Dok se to ne dogodi, pogledajte kako da koristite štapiće.

vesti online

Sačuvana

Panthera
mjauuu....
Krajnje beznadezan

Zahvalnica 41

Pol: Žena
Starost: 31

Browser: MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 poslato: 01 Avgust 2010, 10:23:40 »

Zasto se muciti sa stapicima kad u restoranu 2 stapica u ns lepo dobijes viljusku Cheesy
Sačuvana

Spare me the rope and the spear
and crucify me on a mountain top
as your forefathers did my forefather
Jesus Christ of Nazareth.
password
MODERATOR

Zahvalnica 71

Browser: Firefox 3.6.8

« Odgovor #2 poslato: 01 Avgust 2010, 10:36:35 »

Zasto se muciti sa stapicima kad u restoranu 2 stapica u ns lepo dobijes viljusku Cheesy

Moze i prstima.
Sačuvana

Panthera
mjauuu....
Krajnje beznadezan

Zahvalnica 41

Pol: Žena
Starost: 31

Browser: MS Internet Explorer 7.0

« Odgovor #3 poslato: 01 Avgust 2010, 10:40:07 »

Moze i prstima.

vruce je prstima pogotovo kada jedes piletinu sa bambusom i sitake gljivama.. mmmmm
a pirinac sa jajima... bozanstveno! Cheesy
Sačuvana

Spare me the rope and the spear
and crucify me on a mountain top
as your forefathers did my forefather
Jesus Christ of Nazareth.
password
MODERATOR

Zahvalnica 71

Browser: Firefox 3.6.8